Kündig Brilliant kontaktcsiszológép

Kündig Brilliant - a Ragyogó

Egyszerűen fogalmazva, a Kündig exkluzív ferde csiszolási technológiája azt teszi, amit a tapasztalt faanyagok ösztönösen végeznek: A csiszolókészülék ferdesége révén javul a csiszolószemcsék vágási képessége és az öv élettartama, és a nemkívánatos csiszolási nyomok nem jelennek meg a munkadarabon.

a ferde jobb

Ha szokásos módon oszcillál a csiszolás, az övhibák (szemcsés kitörések, öv kopásjelek) párhuzamosak a szállítószalag irányával a munkadarab mentén, mindig ugyanazon a helyen. Ez nagyon gyakori problémát hagy a kezelőnek: oszcillációs jelek. A ferde csiszolási technológiával ezek az elkerülhetetlen övhibák kissé átlósan futnak a szállítószalag irányába, így a nemkívánatos hatás egyenletesen eloszlik a munkadarab felületén, és már nincs látható hatása. Ez sokkal homogénebb felületeket eredményez. Emellett a megmunkált szálak a vágási hatásnak köszönhetően sokkal hatékonyabban vágnak le.

Kündig brilliant kontakcsiszológép

Jobb felületek, bizonyíthatóan

A tényleges felhasználók szerint a ferde csiszolási technológia különösen jó a lakkozáshoz. De az is jó, ha a keresztszemű felületeken használjuk, mondják a gyakorlók.

Valós életben a jobb vágási képesség kisebb szemcsés csiszolószalagokat tesz lehetővé. Ha ferde egységgel csiszoljuk, a munkadarabon lévő csiszolás nyomai megszakítják egymást az öv minden elforgatásával, és az emberi szem számára nagyon láthatatlanok.

Ezek tudományosan megbízható tények: Amikor Dr.-Ing. Ingrid Fuchs a Drezdai Fafeldolgozó Intézetből a felületi érdesség vizsgálatát végezte, megállapította: "Az a tény, hogy az érdességértékek kisebbek a klasszikus párhuzamos csiszolási technológiával szemben a ferde csiszolási technológia használatakor, jól látható."

Könnyen kezelhető

Minden művelet és beállítás könnyen elérhető - a preferenciától függően, a Kündig gépek automatikusan működtethetők, egyedi automatizált csiszolóprogramokkal, vagy manuálisan, az összes vonatkozó paraméter beállításával. A beépített biztonsági intézkedések kiküszöbölik a súlyos véletlen működési hibák kockázatát. A Kündig csiszolók jól értékelik a könnyű kezelhetőséget.

Ferde csiszolóegységek

A Kündig Brilliant csiszolóknak legalább egy ferde csiszolóegysége van. Hagyományos, párhuzamos csiszolókészülékekkel, még rövid használat után is, a csiszolószalagok kismértékű károsodást, szemcsés kitörést és szabálytalanságot mutatnak a kopás és eltömődés miatt. Ezek a tökéletlenségek negatívan befolyásolják a csiszolási képet, különösen finom felületen, mint a lakk vagy a furnér. Ez a párhuzamos csiszolási folyamat sajátos hibája elkerülhető a csiszolóegység 10 ° -os elfordításával. További előnyei az oszcillációs jelek hiánya, a csiszolószalag hosszabb élettartama a hibatűrő eljárás és jelentősen jobb csiszolási minőség miatt. Lakk- és furnéripari alkalmazások esetében ez a technológia úttörő, de nagy előnyei az ablakgyártásban vagy a finom fűrészáru munkákban is jól láthatóak.

A ferde csiszolóegységek kalibráló hengerekként, pneumatikus párnákként, elektronikusan vezérelt szegmenspárnákkal és kombinált megoldásokkal rendelkeznek, és a Kündig termékek szokásos tartósságát és megbízhatóságát biztosítják. Ezek kombinálhatók a nagy fényességű keresztszíjegységgel és az összes rendelkezésre álló poreltávolító eszközzel.
 

Munkaszélességek

 
      
1100mm1350mm1600mm1900mm2200mmEgyéb munkaszélesség kérésre
 

Pneumatikus párna

Jól bevált csiszolótalp-technológia, különösen tömörfa feldolgozáshoz. A folyamatos légcella egyenletes nyomást biztosít a munkadarabra.

Szegmentált pad

A szegmentált párna 35 vagy 22 mm széles szegmensekre van osztva. Ezeket a szegmenseket számítógép vezérli, és a preferenciákat az üzemeltető könnyen és alaposan beállíthatja. Az elektronikusan vezérelt, szegmentált betét különösen hasznos a lakkozott vagy furnérozott részek finom munkadarab-éleinek kezelésében.

Pad opciók

Szegmensek és így a gép bejáratánál az érzékelő görgők 35 vagy 22 mm szélesek. A csiszolandó anyagtól függően különböző csiszolópapír-keménységek állnak rendelkezésre. Két különböző keménység cipő található a gyárból.

 

  • Kündig Brilliant kontakcsiszológép


Köszönjük érdeklődését!

Ajánlatkéréshez kérjük, töltse ki és küldje el az alábbi űrlapot.
Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a termékkel kapcsolatban, keressen bennünket a +36 96 950 667 telefonszámon vagy az info@faiparigepek.hu e-mail címen.


© 2015. faiparigepek.hu - Minden jog fenntartva!
A weboldalt készítette: reelweb.hu