Pilous CTR 800 H vízszintes szalagfűrész

Pilous CTR 800 H vízszintes szalagfűrész - A rendkívül sikeres CTR 800 modell innovatív változata, amely immár 15 éve van a piacon.

A legfontosabb változás abban rejlik, hogy a járókerék átmérője megnő az eredeti 500 mm-ről 600 mm-re. Ez lehetővé teszi, hogy 1,3 mm vastag fűrészlapokat használjon, ellentétben a korábban használt 0,9 - 1,1 mm fűrészlapokkal. 1,3 mm vastag fűrészlap használata a legújabb trend a keskeny pengéjű szalagfűrészekben. Jelentősen csökken a penge hullámzásának veszélye a vágás során, még nagy sebességnél is. Így a gép termelékenysége és a vágási pontosság jelentősen megnő.

Az új gépterven kívül számos olyan technológiai kiigazítás létezik, amelyek javítják a felhasználói kényelmet, valamint a gép minőségét és tartósságát.

A kar (most 40 kg-mal nehezebb) és a csúszó kemény krómrudak kialakítását megerősítették. A nagyobb súly miatt a motor fékkel van felszerelve, mint a legmagasabb kategóriájú gépekben. Jelentősen növeli a kívánt ponton történő megállás pontosságát, és hozzájárul az egész felemelő rendszer élettartamához.

A CTR 800 H hátrafelé csúszó sebességét is megnövelték, ami azt jelenti, hogy most már hidraulikus tartozékként is használhatja a rönkökúp-beállítót egy forgó és motoros hengerrel. A gép termelékenységének növelése érdekében most felszerelheti a vágott anyag adagolóját a csúszdával együtt, vagy az XRB 800 szalagszalagot, amely helytakarékossági célokat szolgál, részben beépítve az alapgép vázába. A szalagszalag lehetővé teszi a gép összekapcsolását egy teljes vonallal az XR rönkök feldolgozásához.

Univerzális rönkfűrész hidraulikus kiegészítőkkel. A maximális 83 cm-es vágási átmérővel a fűrész a legtöbb faanyaghoz alkalmas. Felépítése a népszerű CTR 800 S modellen alapul, amelyet egy

emelt csúszóváz komplett hidraulikus tartozékokkal. A hidraulikus kiegészítők könnyedén kezelik a munkadarabot, jelentősen növelik a gép termelékenységét és megtakarítják a munkaerőköltségeket.

Az alapváltozat a következő hidraulikus tartozékokkal van felszerelve:

  • Hidraulikus rönkcsipesz - 2x
  • Szőgállító - 3x
  • Behúzható rönkfordító - 1x

A CTR sorozat egyedülálló moduláris felépítésének köszönhetően a gép sok szerelési ponttal van ellátva a hidraulikus berendezések számára. Ez lehetővé teszi az elhelyezés nagy változatosságát a teljes vágási hossz és a feldolgozott anyag sajátosságai szempontjából. A szalagfűrészkar széles, masszív futóhídja és a robusztus futószakaszok kétoldalas acélvezetéssel biztosítják a zavartalan működést vágáskor és még nagy menetsebesség mellett is.

Az összes fő műszaki egység professzionális kivitelezése, például a futó kerekek csapágyazási rendszerével, a fűrészszalag karjának felépítése, az áramellátó és az adagoló rendszer stb. Biztosítják a maximális élettartamot és a gép pontosságát a legnehezebb üzemi körülmények között is. Folyamatosan állítható gépi előtolás a vágáshoz, a hát és a szalagfűrész kar magasságának beállításához. Az utazási sebesség megjelenik a digitális kijelzőn. A központi kezelőpanel álló helyzetben van, és a fő futószakaszon helyezkedik el.

Ez lehetővé teszi a gép kényelmes vezérlését egyetlen helyről komplett hidraulikus tartozékokkal. A vágás és a visszavezetés frekvenciaváltóval vezérelt féreg hajtóművel ellátott villanymotorral történik. A menetsebességet egyszerűen megváltoztathatja a kezelőpanelen lévő potenciométer elforgatásával. A végütközők biztosítják az automatikus lassulást és megállást a véghelyzetekben.

A masszív szalagfűrész kart állítható kemény króm rudakon (felfelé és lefelé mozgatáshoz) viselik, amelyek biztosítják a szalagfűrész kar mozgásának abszolút pontosságát és gyakorlatilag korlátlan élettartamot, ha a gépet rendszeresen kenik. A kar függőleges mozgását kétoldalas szinkron láncátvitel biztosítja, amelyet féreg hajtóművel ellátott villanymotor hajt. A központi panelről vezérelt mozgásnak két sebességmódja van - gyors és lassú előtolás a pontos mozgáshoz a kívánt helyzetbe. Ez a rendszer mindig kiegészíthető elektronikus méréssel, amely automatikusan a megadott pozícióba mozog.

A kar kiváló minőségű szürke öntöttvasból készült penge kerekekkel van felszerelve, pontos egyensúlyban tartva a rezgéseket. A kerék kerületén horony található. A horony egy cserélhető gumi-textil övet tart, amely optimális érintkezési felületet teremt a kerék és a fűrészlap között.

A szilárdan felszerelt lapátkereket egy ékszíj hajtja keresztül, professzionális elektromos motorral, amely különlegesen kiegyensúlyozott a rezgések ellen. A feszítő kerékrendszer egy stabil öntöttvas ékvezető mentén mozog, állítható nyomórúddal, amely lehetővé teszi a nagyon pontos beállítást szabad mozgás nélkül, hosszú távú gépi üzemeltetés esetén is.

A fűrészlapot edzett és köszörült vezetőgörgők vezetik a vágásban. Ez a rendszer minden irányban teljesen beállítható, és biztosítja a vezetőgörgők és a fűrészszalag optimális helyzetét.

A mozgórúdon a hardmetal penge vezetésével kombinálva.

A vágás pontosságának biztosítása érdekében a kezelő oldalán lévő vezetőgörgő a lehető legközelebb mozog a munkadarabhoz. Egyszerűen működtetett masszív csapágyrendszer. Motoros meghajtású lehet, és segédeszközként vezérelhető a központról.

A szalag gravitációs hűtése és kenése mindkét vezető tárcsán állítható kimenetekkel biztosítja, hogy a fűrészszalag optimális állapotban legyen a vágás során.

Stabil futószakaszok acél karhíd-vezetőkkel képezik a gép alapját. Megfelelően vannak méretezve a rönkök maximális átmérőjéhez is. Úgy tervezték, hogy tükrözzék a gyakorlatot, ezért úgy tervezték, hogy megbirkózzanak a nagyon nehéz üzemi körülmények között. A vágási hossz gyakorlatilag korlátlan minden típusú gépben, csak a felszerelt futómű hosszától függ.

A CTR sorozat a rönkfűrész-szalagok gyártásának legújabb trendjeit mutatja be, különös hangsúlyt fektetve a gép maximális pontosságára és hosszú távú élettartamára, miközben biztosítja a minimális költségeket.

A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és az egyes alkatrészek egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizidőket, ezért a termelés leállítását is.

Tartozékok - ezekhez a gépekhez széles választék áll rendelkezésre; leegyszerűsítik és felgyorsítják a gép működését, és befolyásolják annak gyártását. Eredeti moduláris rendszerünk bármikor lehetővé teszi a szükséges berendezések további felszerelését, mivel a gépek összes alapváltozata tartalmazza az összes illesztési helyet, beleértve a furatokat és a meneteket is.

  • Pilous CTR 800 H vízszintes szalagfűrész

Az irányító panel külön konzolon áll, az összes elektronikus és hidraulikus vezérlés erről irányítható. 

A gép alapkivitele: 2 db rögzítő, 3 db derékszögű támasz, 1 db rönkfordító segéd és 2 db támasz, melyből 1 db hidraulikusan meghajtott és segítségével a rönk tengelye vízszintesbe állítható. 

  • Elektromos előtolás
  • Hidraulikus rönk rögzítés
  • Számos egyedi kiegészítő
Pilous CTR 800 H vízszintes szalagfűrész technikai adatai:                  
A rönk maximális átmérője830 mm  
A fűrészáru maximális szélessége750 mm
A fűrészlap maximális magassága685 mm
A fűrészlap minimális magassága         30 mm  
Maximális vágásmagasság450 mm
Legnagyobb vágási hossz (alapkivitel esetén)  4,5 m
Hosszabbító szekciók3 métereként    
Minimális vágási hossz1200 mm
Főmeghajtó motor teljesítménye7,5 kW
Keret emelő motor teljesítménye0,55 kW
Előtoló motor teljesítménye1,5 kW
A fűrészlap méretei4380x35-40x0,9-1,1  
Gép tömege (sín nélkül)  1500 kg
Hidraulikus olaj
 
ISO 6743/4-HM, DIN 51 524 cast 2-HLP

Egy Pilous CTR 800 H vízszintes szalagfűrész bemutatása:


Köszönjük érdeklődését!

Ajánlatkéréshez kérjük, töltse ki és küldje el az alábbi űrlapot.
Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a termékkel kapcsolatban, keressen bennünket a +36 96 950 667 telefonszámon vagy az info@faiparigepek.hu e-mail címen.


© 2015. faiparigepek.hu - Minden jog fenntartva!
A weboldalt készítette: reelweb.hu